Geschiedenis

Welkom bij La Font Vineuse Hotel & Spa, die kamers met een eigen jacuzzi, hamam, spa en een verwarmd binnenzwembad biedt. Vroeger een fabriek voor natuurlijk bruisend bronwater, is ons prachtige gebouw onlangs gerenoveerd met een moderne aëthetiek, maar heeft het toch haar antieke en industriële charme behouden.
Hier is ons verhaal… In de vorige eeuw stond de fontein, genaamd « Font Vineuse » van Saint-Pierre d’Argençon, ook wel bekend als een ‘Wonder van de Dauphiné’. Ons pand was ooit een bron van natuurlijk mineraalwater en werd door sommige historici beschouwd als één van de « 7 wonderen van de Dauphiné ». Tegenwoordig is het volledig gerenoveerd en bieden we een nieuw wonder voor jouw plezier.
« Het bronwater van de Font-Vineuse is een specifiek mineraalwater dat heilzaam is tegen koorts en verkoudheid, maagklachten en reuma. Door te slapen in de buurt van de bron, lag men in een licht zure omgeving. Het is een bron waar geen andere bron aan kan tippen en die beter is dan het nuttigen van wijn en brie » zei Salgues in 1811.
In 1731 voegde M. Lancelot hieraan toe dat Ovid dezelfde kwaliteit toonde als het water in de Linceste-rivier in Macedonië en de bronnen op het eiland Naxos, terwijl de Baron de Ladoucette schreef: « In de buurt van Saint-Pierre-d’Argencon heeft de heerser van het gebied een kapel in de buurt van deze fontein gebouwd, waar degenen die wonderbaarlijk zijn genezen, hun dank konden betonen ». In de vorige eeuw was de fontein, genaamd « Font Vineuse » van Saint-Pierre d’Argençon een groot succes als het wonder van de Dauphiné.
Deze minerale bron, nu bekend als La Font Vineuse Hotel & Spa, werd in het begin van de vorige eeuw door historici erkend als één van de 7 wonderen van de Dauphiné. De 7 wonderen van de Dauphiné waren een groep van pittoreske locaties in de regio (Isère in het bijzonder), vergelijkbaar met de beroemde « Wereldwonderen ». Tijdens de productieperiode (1910/1912) heeft de installatie voor bruisend water het hele jaar door gewerkt met een productie van 1.800 liter per uur en met een jaarlijkse productie van 13 miljoen liter. Het proces in die tijd was om flessen te hergebruiken – uit te wassen met gefilterd water, ze opnieuw te vullen, te verzegelen en ze opnieuw te verkopen.
Gelegen aan de D993 tussen het dorp La Beaume en Saint-Pierre d’Argençon is La Font Vineuse vandaag de dag een enorm gebouw dat is omgebouwd tot een charmant hotel en spa. Hier stroomt nog steeds het eens zo bekende mineraalwater voor het smaakvolle plezier van onze bezoekers, die er nu via de kraan van kunnen genieten.
La Font Vineuse wordt ook in een mythologisch verhaal genoemd. Het verhaal gaat dat de god Bacchus het in een fontein met wijn veranderde toen hij zeker was van zijn liefde voor de liefde voor de nimf Anorrhoe.
Aarzel niet om ons per e-mail via info@la-font-vineuse.com of telefonisch +33 6 79 14 51 85 te contacteren voor eventuele aanvullende informatie of speciale verzoeken

2 + 1 =

Logo La Font Vineuse Hotel & Spa

Startpagina | Huis | Kamers | Spa | Activiteiten | Aanbieding | Online Boeken | Toegang | Contact